joi, 1 decembrie 2011

O mînă de ajutor

Știre realizată de  Tatiana Gultur

Astăzi în incinta Unversităţii de Stat din Moldova a avut loc lansarea programului ICT Career Orientation. Acest program este destinat studenţilor de la specialităţile Tehnologii Informaţionale şi Comunicaţii  şi are drept scopul de a motiva şi de-a ghida tinerii spre cunoaşterea şi capitalizarea oportunităţilor de creştere profesională în domeniul TIC.  
Igor Bercu, reprezentantul companiei Endava a declarat: „Studenţii vor beneficia de posibilitatea unică de a participa la sesiunile de orientare în carieră oferite de diferite companii de top inclusiv şi de compania Endava. Programare, software testing, analiză, tehnologii GIS, project management şi team work sunt doar câteva din direcţiile care vor fi prezentate în cadrul cursuilor facultative.”
Fiecare curs are un anumit număr de ore şi au durata începând de la 5 zile pîna la 3 săptămâni. Sesiunile de orientare în carieră vor fi ţinute de diferiţi experţi, în limba de stat iar materialele teoretice vor fi în limba engleză şi rusă. La finele fiecăruii curs tinerii vor susţie un examen şi vor primi certificate de calificare.
Decanul Faculţii de Matematică şi Informatică, Andrei Perjan: „Vă îndemn să învăţaţi. Noi avem acorduri cu companii care ne oferă suport, ne oferă cursuri, cursuri la care puteţi afla care sunt componentele succesului în domeniul TIC de la cei mai buni specialişti şi veţi avea posibilitatea să comunicaţi cu potenţialii angajatori, nu rataţi şansa.” a susţinut el.
Cursurile necesită un suport financiar pentru acoperirea unor cheltuleli însă primii zece care se vor înscrie la acest program vor primi vaucere în valoare de 80 $ pentru studii.
Maria Vreme studentă la Facultatea de Matematică şi Informatică spune că aceste cursuri sunt binevenite mai ales pentru cei care învaţă ultimul an. Cei care vor participa la aceste lecţii vor avea şanse reale de a se angaja pe specialitatea care au obţinut-o la universitate.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, cu suportul Proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor, finanţat de USAID. El va fi găzduit de două universităţi din Chişinău, USM şi UTM.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu