luni, 26 decembrie 2011

BOBOCI PE SCENĂ

De Diana Eni

Întrecere între” boboci”! Casa de cultură a Universităţii de Stat din Moldova a găzduit cîteva perechi de studenţi ai anului întîi de la diferite facultăţi.

În incinta casei de cultură a USM a avut loc etapa finală “Balul Bobocilor”, unde au participat 7 perechi. Ei au fost puşi la cîteva încercări: să însceneze o zi din viaţa studenţilor, măiestria în arta dansului şi alte activităţi. Membrii juriului au rămas mulţumiţi, însă Octavian Grigoriu,conducătorul teatrului dramatic „Dialog”   a precizat că: “Participanţii au dat dovadă de dragoste frumos pentru cultură ceea ce mă bucură foarte mult, dar m-au deranjat două aspecte: în primul rînd m-a supărat aparatura şi că concurenţii au ţinunt microfonul prea aproape, ceea ce a deranjat foarte mult urechea. Îmi pare rău că tinerii din ziua de acum nu ştiu să vorbească corect măcar atunci cînd ies pe scenă. Haideţi să lăsăm limba cea din şcoală şi să vorbim limba română.”

Cîştigătorii acestui concurs au fost cei de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării. Ei au cîştigat un sejul de 4 zile la munte şi de alte premii de la sponsori. Pe al doilea loc s-au plasat studenţii de la Facultatea de Fizică, locul 3 l-au ocupat  perechea de la Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Şi pe ultimul loc reprezentanţii Facultăţii de Drept.

Perechea de la FJŞC Eugen Pascari si Caterina Catelnicova au spus că s-au aşteptat că vor învinge, căci au depus un efort mare pentru aceasta. Ei s-au pregătit 5 zile pentru concurs.

Organizatorii acestui eveniment au fost rectoratul universităţii şi comitetul sindical. 

                                                                                                                                                                             Diana Eni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu