luni, 26 decembrie 2011

Cel mai bun student

de Vera Gogu

Academia de Studii Economice și-a premiat participanţii concursului „Cel mai bun student al ASEM” 
Doar 1o  studenţi au s-au ales cu diplome și premii bănești reuşind să impresioneze juriul format din câştigătorii anilor precedeţi şi doi decani ai academiei.

La concurs au participat 65 de studenti ai Academiei  de Studii Economice. Dosarele participanţilor includeau copiile actelor de identitate, copiile  carnetelor de note şi o  scrisoare de recomandare din partea uniu profesor al ASEM.

 “Este o recunoaştere a muncii asiduie şi a perseverenţei depuse în perioada anilor de studenţie. “ spune câştigătorul premiului I,  Stas Madan.

Câştigătorii sunt studenţi care pe lângă reușita academică, s-au implicat în diferite proiecte internaționale şi activităţi de voluntariat  acumulând experiențe în domeniu.

La eveniment a fost prezent premierul Vlad Filat care a felicitat câstigătorii şi a raspuns întrebărilor studenţilor care s-au interesat în special de perspectivele angajării lor în câmpul muncii.
 În acest context studenţii i-au solicitat premierului să contribuie  la înlăturarea condiției impuse de angajatori - experiență în domeniu minim de  1 an sau 2 ani.

“Nu este normal că angajatorii să aibă aşa cerinţe. Sunt sigura că domnul Filat va face tot posibilul ca  tinerii absolvenţi să nu mai întâlnească această  problemă.” spune studenta  facultăţii de contablibitate Irina Ţurcan.

La rândul sau premierul a afirmat că va  analiza această problema şi va interveni cu ajutor în sprijinul studenţilor.
 “Guvernul nu poate impune o companie să angajeze tineri absolvenți, dar poate crea facilități și poate chiar reduce impozitele pentru agenții economici care vor da perspective tinerilor absolvenți.” a afirmat
Vlad Filat.

Câştigătorii au primit sume de bani în valoare de 1.000-2.500 de lei.
„Cel mai bun student al ASEM”   este organizat în fiecare an, incepând cu anul 2005.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu