luni, 26 decembrie 2011

Unde există unitate, există victorie!

de Doina Dragoi

Emoții, fericire, bătăi ale inimii tot mai intense – toate acestea predomină în sala Casei de Cultură. Astăzi studenții anului I de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației prezintă Balul Bobocilor. Deși, sala e încă pe jumătate goală, boboceii se ițesc nervoși de după draperii, căutînd cu privirea cîte-un membru al echipei rătăcit printre spectatori. Costumați care mai de care și adunați în grupulețe, ei fac repetiții, iar vocile lor se răsfrîng prin sălile palatului.
Urmează cîtevai momente de gălăgie și haos, iar pe scenă își fac apariția prezentatorii. Odată ce încep prezentările juriului sala devine mai activă, aplaudînd vioi membrii juriului printre care se află și decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Vladimir Guțu.
Apariția în scenă a celor 4 echipe de bobocei, stîrnesc în sală un nou val de aplauze și strigăte de susținere, probabil în sală sunt mulți suporteri. Deși, nu cunosc pe nimeni de pe scenă, o pereche îmi atrage mai mult atenția, clasificîndu-se automat în favoriți.
Rînd pe rînd scena este invadată de tinerii veseli și frumoși, plini de energie pozitivă și dornici să o împartă cu cei prezenți la sărbătoarea lor. Cîntecele, dansurile și înscenările lor dau dovadă de multă originalitate și inspirație, fapt ce demonstrează că au pregătit bine ”tema de acasă”.
Nici membrii juriului nu rămîn indiferenți, dînd încuviințător din cap și aplaudînd intens spectacolul prezentat de bobocei. Din locul unde stau eu, pot bine desluși fața domnului Vladimir Guțu, care asistă la acest bal în calitate de președinte al juriului.
”Acest bal al bobocilor este unul extraordinar. Este bine gîndit și organizat de însuși studenți, fără ajutorul altor regizori. Avem studenți talentați, frumoși, deștepți , care au arătat că pot organiza și pot promova valori, pot cînta, dansa , pot învăța și sper că vor fi specialiști foarte buni, vor dezvolta societatea noastră și în primul rînd se vor dezvolta singuri ca personalități”, mi-a declarat un pic mai tîrziu decanul mîndru, încercând să acopere gălăgia cu vocea sa.
Spre sfîrșitul serii atmosfera s-a încins și toți cei prezenți în sală ne-am ales cu voie bună. Și cum orice muncă necesită a fi remunerată, se apropie și mult așteptata clipă cînd se va afla învingătorul. Sub o avalanșă de aplauze, sunt invitate în scenă cele 4 perechi de bobocei. Iar după cîtevai minute de așteptare, ce doar au mărit suspansul celor prezenți, decanul facultății enunță rezultatele.
În urma luptei ce s-a dat între cele 4 echipe, victoria îi revine perechii nr.3, Lucia Spînu și Matei Vadalenco, specialitatea psihopedagogie. Sala îi susține pe învingători, iar eu nu sunt deloc mirată, deoarece cîștigă cei mai buni.
Seara se încheie cu un dans al boboceilor, la care sunt invitați să se alăture membrii juriului și toți doritorii din sală. Mă apropii de un grupuleț de tineri ce se pregătesc de plecare. O tînără îmi spune că i-a plăcut mult prestația boboceilor din acest an. ” A fost un bal al bobocilor spontan, plin de energie și emoții pozitive. De fapt, cum îi și stă bine unui asemena bal”, a adăugat ea.
În cîtevai minute sala devine goală, iar gălăgia veselă a tinerilor se împrăștie pe holurile Casei de Cultură. Probabil merg să continuie distracția și să-și sărbătorească victoria bine meritată.
Doina Dragoi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu