luni, 26 decembrie 2011

O sărbătoare de ziua studenţilor

de Inna Ganța


Cu muzică, distracţie şi voie bună. Aşa sute de tineri au sărbătorit Ziua Internaţională a Studenţilor. Adunaţi în PMAN tinerii au avut parte de un concert inedit organizat de către Primăria Capitalei şi Ministerul Tineretului şi Sportului.
De ziua studenţilor centrul capitalei a devenit locul de petrecere unde s-a cântat, s-a dansat şi s-a veselit pe măsură. Startul sărbătorii a fost dat de către DJ Death Beat după care pe scenă a urcat preşedintele interimar Marian Lupu.
Oficialul le-a urat studenţilor multă sănătate şi realizări frumoase.”Dragi tineri cu ocazia acestei sărbători vreau să vă urez mult succes şi perseverenţă. Sunteţi cei care abordaţi corect valorile democraţiei şi care prin activitatea de zi cu zi contribuiţi la prosperarea şi dezvoltarea societăţii noastre”, a adăugat Marian Lupu.
Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută şi de prestaţiile interpreţilor autohtoni. Astfel tinerii au dansat pe ritmul cîntecelor Karizmei, Nataliei Gordienco, a lui Andrian Ursu, Alexandru Manciu, dar şi a invitatului special formaţia Radio Killer,din România.
“Nu pot să zic nimic altceva decât că e un concert bun, fiindcă  mă aşteptam să ascult piese live, dar situaţia e alta”, a zis studenta Irina Nari.
Data de 17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941, de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, ca urmare a evenimentelor din 1939, desfăşurate la Praga, când 9 studenţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 1200 au fost trimiţi în lagăre de concentrare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu